MERT MAPOLAR® Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlık Hizmetleri
HİKMET AFİF MAPOLAR BİYOGRAFİK SEMİNER ETKİNLİĞİ...

HİKMET AFİF MAPOLAR KÜLTÜR - SANAT ANMA ETKİNLİK DUYURUSU:

Bir Tarih Canlanıyor!.. Kıbrıs Türk Kültür Ve Sanat Mirasına Sahip Çıkalım, Katılarak Yaşam Verelim!..


ÜSTAT MAPOLAR,
ST. HILARION'DAN, PÜSKÜLLÜ'DEN, KARA KIZ'DAN RÜZGARDI.
ÜSTAT MAPOLAR,
İKSİRDİ, MIZRAPTI, SAZDI.

                                     
 (Oğuz Kusetoğlu)

√ Bir dönemin üzerinden perdeyi kaldıran, Gazeteci-Yazar Hikmet Afif Mapolar ile ilgili yaklaşık 100 Kitap, 150 Röportaj, 5000 Adet Döküman ve Devlet Arşivi Kayıtlarının 3 yıllık araştırılması!

Büyük Üstat Mapolar'ın Doğum Tarihinde, 19 Eylül’de BİYOGRAFİK SEMİNER GÜNÜNE DAVETLİSİNİZ!

√ TORUNU MERT MAPOLAR’DAN, DEV ARAŞTIRMA...
           19 Eylül, Cumartesi, 15:00
HİKMET AFİF MAPOLAR ANMA BİYOGRAFİK SEMİNER GÜNÜ


Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden Merhum Gazeteci-Yazar
“HİKMET AFİF MAPOLAR’IN YAŞAM KRONOLOJİSİ
Ve BİLİNMEYEN ŞİİRLERİ”

Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden Merhum Gazeteci-Yazar Hikmet Afif Mapolar’ın Doğum Yıldönümü Nedeniyle
Geleneksel Düzenlenen Halka Açık Ücretsiz 2 Saatlik Biyografik Seminer,
19 Eylül, Cumartesi saat 15:00’de
Lefkoşa’da
Gerçekleşecektir.

Tüm Halkımız Davetlidir.


HİKMET AFİF MAPOLAR ANMA
BİYOGRAFİK SEMİNER GÜNÜ

MERT MAPOLAR’DAN,
DEV ARAŞTIRMA

Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden
Merhum Gazeteci-Yazar

“HİKMET AFİF MAPOLAR’IN YAŞAM KRONOLOJİSİ
Ve
BİLİNMEYEN ŞİİRLERİ”

Kıbrıs Türk Edebiyatı tarihine ve yazım hayatına en çok eser bırakan, ilk latin harflerini kullanan yazar olma özelliğine sahip Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden Merhum Gazeteci-Yazar Hikmet Afif Mapolar’ın (1919-1989) doğum tarihi olan 19 Eylül günü, torunu İş İnsanı, Gelişim Eğitmeni, Profesyonel Yaşam-Performans Danışmanı ve Gelişim Uzm. Mert Mapolar tarafından, Lefkoşa’da ücretsiz genel katılıma açık yapılacak biyokrafik seminer, ilk kez geçen yıl (2014) düzenlenmiş ve çok beğeni toplamıştı.

Mapolar’ın yaşamının kronolojik çalışması;
“Hikmet Afif Mapolar’ın Yaşam Kronolojisi  ve Bilinmeyen Şiirleri” konulu farklı formatlı iki saatlik “Biyografik Seminer”, özel algı teknikleriyle sunuluyor. Paylaşılan bilgiler; Tozlu raflardaki Hikmet Afif Mapolar ile ilgili yaklaşık 100 Kitap, 150 Röportaj, 5000 Adet Döküman ve Devlet Arşivi Kayıtlarının 3 yıllık araştırılması sonucu ortaya çıkmış, ve ilk kez Hikmet Afif Mapolar hakkında gün ışığına çıkarılan, önemli bilinmeyen bilgileri ve şiirlerini de kapsamaktadır. 19/9/1919 doğumlu olan Merhum Gazeteci-Yazar Hikmet Afif Mapolar bugün hayatta olsaydı 96 yaşında olacaktı.

Ücretsiz düzenlenecek bu özel günü katılımak isteyen sanat severler isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Kayıt İçin (10:00-18:00): SUNISLAND® Group Şirket Ofis Tel: 392-815 1214 / Yetkili: Fatoş MAPOLAR

MERT MAPOLAR’ın Araştırma Değerlendirmesi:
“Basın ve yazın savaşçısı; Hikmet Afif Mapolar’ın gözyaşlarının ördüğü, gerçek bir Kıbrıs sevdalısının unutulmuş acıklı 'Ders Verici' yaşam hikayesidir...”  

Gençler, “Bilseydim” der; yaşlılar “Yapabilseydim” der. Hayatı ustaca yaşamak, belki de yaparken bilebilmek, bilirken yapabilmek; bilgi ve eylemi bütün kılabilmektir.

HİKMET AFİF MAPOLAR ETKİNLİK DAVETİ
(Özel davetiye çıkarılmamıştır.)


HİKMET AFİF MAPOLAR ANMA
BİYOGRAFİK SEMİNER GÜNÜ


Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden Merhum Gazeteci-Yazar
“HİKMET AFİF MAPOLAR’IN YAŞAM KRONOLOJİSİ
                                 Ve
                 BİLİNMEYEN ŞİİRLERİ”

              BİYOGRAFİK SEMİNER

Tarih: 19 Eylül 2015, Cumartesi
Saat: 15:00-17:00
Yer: MM Gelişim - KONFERANS SALONU / LEFKOŞA (FULL KLİMALI)
LCV: 0392-8151214
** Sponsorlu ÜCRETSİZ.
** Genel Katılıma Açık.
** Katılım sınırlıdır. İlk arayıp kayıt yaptıranlara öncelik verilecek olup, ayrıyeten özel davetiye çıkarılmamıştır.
** Çocuk getirilmemesi önemle rica olunur.

Katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

MERT MAPOLAR


İLK KEZ 2014 YILINDA DÜZENLENEN “HİKMET AFİF MAPOLAR
BİYOGRAFİK SEMİNER” SONRASI BASINDA ÇIKAN HABERLERDEN:


Hikmet Afif Mapolar Anıldı

(21.09.2014 / STAR KIBRIS)

Kıbrıs Türk Edebiyatı ve basın tarihinin duayenlerinden merhum gazeteci-yazar Hikmet Afif Mapolar, 19 Eylül Cuma akşamı doğum yıldönümünde Lefkoşa’da, torunu Turizmci, Profesyonel Yaşam-Performans Danışmanı, Gelişim Uzm. Arş. Mert Mapolar tarafından genel katılıma açık ücretsiz, özel algı teknikleriyle gerçekleştirilen muhteşem bir “Biyografik Seminer” ile anıldı.

RÖPORTAJLARI VE ARAŞTIRMALARI GÜNYÜZÜNE ÇIKARILDI.

Gecede, Mapolar’ın doğumundan ölümüne yaşam kronolojisi, eserleri ve şimdiye kadar hiç duyulmayan şiirleri ile önemli bilgileri paylaşıldı. Katılımcıların zaman zaman duygu yüklü anların da yaşadığı seminer, genel bir sonuç değerlendirilmesiyle bitirildi.
Birinci bölümünün gerçekleştiği seminerler dizisindeki bilgiler, Mapolar ile ilgili yaklaşık 100 kitap, 150 röportaj, 500 doküman ve devlet arşivi kayıtlarının 3 yıllık araştırılması sonucu gün ışığına çıkarıldı.

               
Hikmet Afif Mapolar Anıldı

(22.09.2014 / GÜNDEM KIBRIS)


Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden Merhum Gazeteci-Yazar Hikmet Afif Mapolar, 19 Eylül Cuma akşamı doğum yıldönümünde Lefkoşa’da “Biyografik Seminer” ile anıldı.
Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basın Tarihinin Duayenlerinden Merhum Gazeteci-Yazar Hikmet Afif Mapolar için, 19 Eylül Cuma akşamı doğum yıldönümünde Lefkoşa’da, torunu Turizmci, Profesyonel Yaşam-Performans Danışmanı, Gelişim Uzm. Arş. Mert Mapolar tarafından genel katılıma açık ücretsiz, özel algı teknikleriyle gerçekleştirilen “Biyografik Seminer” ile anıldı.
Gecede, Mapolar’ın doğumundan ölümüne yaşam kronolojisi, eserleri ve şimdiye kadar hiç duyulmayan şiirleri ile önemli bilgileri paylaşıldı. Katılımcıların zaman zaman duygu yüklü anların da yaşadığı seminer, genel bir sonuç değerlendirilmesiyle bitirildi.

Seminerdeki bilgiler, Mapolar ile ilgili yaklaşık 100 Kitap, 150 Röportaj, 500 Döküman ve Devlet Arşivi Kayıtlarının 3 yıllık araştırılması sonucu gün ışığına çıkarıldı.



Gazeteci-Yazar Ahmet Tolgay’ın Mesajı: “Son derece profesyonelce hazırlanan geçen yılkı anma etkinliğini soluk soluğa izlemiştim. Diyebilirim ki, hâlâ etkisindeyim. Zamanı müsait olanların hiç kaçırmamalarını dilerim.”

Hikmet Afif Mapolar'ın En Son Güncellenen Özet Biyografisi
(19 Eylül 1919 - 5 Mart 1989)

Mapolar, yetmiş yıllık ömrünün, yaklaşık altmış yılını basın ve yazınla geçirmiş, geniş bir yelpaze içinde eserler vermiştir. Yirmiye yakın gazete ve onlarca dergide yayınlanmış binlerce makalesi, henüz toplam sayısı bilinmeyen serbest ölçüde yazılmış şiirleri, bilinen 2 öykü kitabı, 4 sahne oyunu, 3 anı kitapı, yalnızca 18’sine ulaşılabilen ve üçü yarım kalan, toplam 22 romanı ile, bilinmeyen ve ulaşılamayan birçok eseriyle Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Basınında henüz erişilmemiş bir rekorun sahibidir.

Doğumu:
19 Eylül 1919’da Girne’nin Templos köyünde dünyaya geldi. Gerçek ismi; “Muzaffer Halil Hacı Kasap’tı.”1940’lı yıllarda ismini “Muzaffer Gökmen” olarak değiştirip resmileştirdi. 1950 yılında “Hikmet Afif Mapolar” ismini aldı ve bu isimle ünlendi.

Okul Hayatı:
İlk okuldan sonra,Girne’de Necmi Terakki Rüştiyesi, Mr. Dulsel (Dear) Özel Okulu, Lefkoşa’da bir yıl İdadi ve iki yıl Shakespeare Okulu’nda eğitim görmüştür.

Yazım Hayatı:
Mapolar, 11 yaşında, 1930’lu yıllarda ilk yazı ve öyküleri Mr. G Pusey (G. Blunt Pusey) isimli bir ingilizin Lefkoşa’da Türkçe, Rumca ve İngilizce dillerinde yayın yapan “Embros” dergisinde yayınlandı. Mapoların yazın hayatına başlamasına önemli bir katkısı olmuştur. Yazım Hayatına, 1931-1934, yılları arasında “Masum Millet”Gazetesinde muhabir olarak başladı.

Kaleminin İzleri Bulunan Gazete ve Dergiler:
Hikmet Afif Mapolar türkçe yayınlanan gazetelerin hemen hepsinde on sekiz gazetede, muhabir, köşe yazarı, fıkra yazarı ve başyazar olarak yaşamının sonuna kadar çalışmıştır.

Gazeteler:
“Masum Millet Gazetesi”, “Söz Gazetesi”, “Haber Gazetesi”, “Vakit Gazetesi”, “Halkın Sesi Gazetesi”, Hür Söz Gazetesi”, “İnkilâp Gazetesi”, “Kurun Gazetesi”, “Emekçi Gazetesi”, Memleket Gazetesi”, “İstiklal Gazetesi”, “Milliyet Gazetesi”, “Bozkurt Gazetesi”, “Milli Birlik Gazetesi”, “Cumhuriyet Gazetesi”, “Devrim Gazetesi” “Yeni Devir Gazetesi” ve “Kıbrıs Postası Gazetesi” dir.

Dergiler:
“Embros Dergisi”, “Çığ” Dergisi”,”Gençlik Dergisi”, “Olay Dergisi”, “Ocak Dergisi”, “Çardak Dergisi” ve “Çevre Dergisi” dir.

Çıkardığı Yayın Organları:
1-1945 -1947 yılları arasında “Ocak”dergisini çıkardı. Fikir- sanat ve edebiyat dergisiydi. “Ocak”, Kıbrıs’ta çıkan ilk sanat ve edebiyat dergisidir.
2-1952 -1954 yılları arasında Kıbrıs Türk sanat kültürüne önemli katkıları geçen “Çardak” kültür-sanat dergisidir. 1 Mayıs 1952'de Çardak dergisi yayım hayatına başlar. Bu dergi 17 sayı çıkmıştır.
   > “Ocak” ve “Çardak” dergilerinde genç şair ve yazarlara yer vererek onları teşvik etti ve Kıbrıs Türk kültür ve sanatına önemli katkıda bulunmuştur.
3-1963’te, kendi matbaasına sahip olur ve kendi gazetesi olan “Devrim” Gazetesi’ni yayımladı. Günlük olarak yayınlanan gazetenin başyazarlığını yine kendisi üstlenir. 23 Nisan1963’ten o yılın aralık ayına kadar yayınladı.

Sahne Oyunları ve Tiyatroculuğu:
Mapoların tiyatro aşkı 1930’lu yıllarda 11 yaşlarında başlamıştır. Girneli sanatsever Sami Tuna beyin kendileri için bir köy dramı oyunu olan “Çobanın Yavuklusu”’nu yazdığı sırada rahatsızlanıp ölünce oyunun sonunu Mustafa Sabri ile Mapolar bitirmiş ve sahneye koymuşlar. Mapoların rol aldığı tiyatro oyunları; “Çobanın Yavuklusu”, “Süpürgeden Tüccar, “Kaatil”, “Avaroğlu”, “Romeo – Juliet” ve kendisinin yazdığı sahne oyunlarıdır.
   
Tiyatro Eserleri:
1-Duman (1935) Mapoların sahneye uyarladığı. ilk oyunudur.
2-Meşale (1942) ulusal, miili bir oyundur.
3-Mucize (1943) milli oyundur.
4-Altın Şehir (1945) milli oyundur.

Yayımlanan Öykü Kitapları:
1-Toprak Aşkı (1943)
2-Kahve Fincanındaki Aşk (1943)
Öykü kitabındaki öyküler; “Allahı Çiğneyen Adam”, “Baykuşun Kalbi”, “Değirmendeki Domuz”, “Avtapot Avı”, “Konaklı Kız”, “Kuşun Aldığı Çocuk”, “Potuğ’un Pembesi”, “Parmaklar, Heykel ve Heykellik”, “Ağacın Düğünü”, “Beyaz Yelkenlide, Dinlediklerim” ve “Kahve Fincanındaki Aşk” dır.

Şiirleri:
1-Bir Ateş Masalı (1942)
2-Güvercine Verdiğim Mektup (1945)

Romanları:
Mapolar yazı yazdığı gazetelerde romanlarını tefrika ettirmekte, kimilerini tefrikası bittikten sonra kitaplaştırmaktaydı. Kıbrıs Türk Edebiyatı'nın ilk batılı romancısı olarak bilinen Hikmet Afif Mapolar, kaleme aldığı toplam yirmi iki romanıyla Kıbrıs Türk Edebiyatında henüz erişilmemiş bir rekorun sahibidir.
Kıbrıs Türk Edebiyatının Latin alfabesiyle basılmış ilk üç kitabı Mapolar'ın “Kahraman Kaplan”, “Son Damla” ve “Diken Çiçeği” romanlarıdır.

1-Kahraman Kaplan (1936)
2-Diken Çiçeğ (1938)
3-Son Damla (1939)
4-Kasırga (1939)
5-Son Çıldırış (1939)
6-Kan Gecesi (1941)
7-Kendime Dönüyorum (1943)
8-Ay Işığı (Bir Dağ Çocuğu) (1945)
9-Mermer Kadın (1949)
10-Aşk Vadisi (1950)
11-Günah Cenneti (1950)
12-Kıyamet (1950-1951)  
13-Sabah Lambaları (1952)
14-Kök Nal (1953)
15-Üçümüz (1956)
16-Beyaz Gül (1962)
17-Şeytan Taşları (1963)
18-Şantöz (1982-1983)
19-Potuk’un Pembesi (1984)
20-Asunun Dönüşü (1986-1987)
21-Özgürlük Savaşçıları (1986-1988)
22-Kıbrıs Efsaneleri (1997)

Anı Kitapları:
1-Kıbrıs Güncesi - 40 Yılın Anıları 1 (2002), Galeri Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.
2-Kıbrıs Güncesi - 40 Yılın Anıları 2 (2002), Galeri Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.
3-ASLAR-Bir Devre Adını Yazanlar-1987 (2016), Necati Özkan vakfı tarafından yayımlandı.

Gazetelerde Tefrika Edilmiş Romanları
1-Ay Işığı, (Bir Dağ Çocuğu) (1945) tefrikası yarım kalan romanı.
2-Kıyamet (1950-1951) tefrikası yarım kalan roman
3-Mermer Kadın (İstiklal Gazetesi, 28.10.1949-03.02.1950)
4-Aşk Vadisi (İstiklal Gazetesi, 14.02.1950-20.05.1950)
5-Günah Cenneti (İstiklal Gazetesi, 09.07.1950-28.10.1950)
6-Sabah Lambaları (Hürsöz Gazetesi, 1952)
7-Şeytan Taşları (Devrim Gzetesi, 29.07.1963-09.12.1963), tefrikası yarım kalan romanı.
8-Şantöz (Kıbrıs Postası Gazetesi, 25.10.1982-12.031983)
9-Potuğun Pembesi (Kıbrıs Postası Gazetesi, 14.07.1984-16/12/1984)
10-Asu'nun Dönüşü (Kıbrıs Postası Gazetesi, 13.02.1986-04.03.1987)
11-Özgürlük Savaşçıları (Kıbrıs Postası Gazetesi, 04.01.1986-04.07.1988)


Ölümünden Sonra Yayınlanan Eserleri:
1-Kıbrıs Efsaneleri (1997), araştırmacı yazar, Harid Fedai tarafından toparlanarak, Galeri Kültür yayınları tarafından yayımlandı.
2-Kıbrıs Güncesi - 40 Yılın Anıları 1 (2002), Galeri Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.
3-Kıbrıs Güncesi - 40 Yılın Anıları 2 (2002), Galeri Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.
4-Mermer Kadın (2007),  SAMTAY vakfı tarafından kitaplaştırılan tefrika roman.
5-Aşk Vadisi (2008), SAMTAY vakfı tarafından kitaplaştırılan tefrika roman.
6-Şantöz (2010), SAMTAY vakfı tarafından kitaplaştırılan tefrika roman.
7-ASLAR-Bir Devre Adını Yazanlar-1987 (2016), Necati Özkan vakfı tarafından yayımlandı.
8-Potuğun Pembesi (2016), SAMTAY vakfı izni ile yayına hazırlayanlar Emin Onuş ve Ahmet Üngüder
9-Son Damla (2019) yayına hazırlayanlar Emin Onuş ve Ahmet Üngüder
10-Diken Çiçeği (2019), yayına hazırlayanlar Emin Onuş ve Ahmet Üngüder
11-Kök Nal (2023), Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği
12-Asu'nun Dönüşü (2023), Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği

Kullandığı Takma Adları:
Basında yer alan takma adları; Muzaffer Kasapoğlu, Muzaffer Gökmen, Hulki Seza, Julide Akın, Necip Orhan Akıncı, Nafiz Obalı, Mu-go vb.
Şiirlerinde; Akdenizli Ozan, Hulki Seza ve Necip Orhan Akıncı
Romanlarında; Muzaffer Gökmen, Julide Akın takma isimlerini kullanmıştır.

Dernek Başkanlıkları:
-1954 yıllarında edebiyatçı arkadaşları ile “Kıbrıs Türk Edebiyatçılar Derneğini“ kurdular ve oybirliği ile başkan seçildi.
-1961, yılında Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti kuruldu ve ilk kurucu başkanı seçildi.

Sinemacılığı:
1947 yıllında Hikmet Afif Mapolar, Ahmet Muzaffer Gürkan, Ahmet Macit Köroğlu ve Tegi Münür Bodamyalızade hissedarlığında Lefkoşa’da “Kent Film Sinema Şirketi” kuruldu. Türkiye’den “Şark Film” ile “And Film” den ithal edilen filmler yazlık “Kristal Sinemasında” ve “Beliğ Paşa Sineması” nda gösteriliyordu.

Sinema Yazarlığı:
Mapolar, aynı zamanda toplumumuzun da ilk sinema yazarıdır. Yeşilçam filmlerini ithal eden sinema işletmecileri, prova gösterimlerinde, Mapolar’ı da bulundururlar ve filmlerin, broşürlere basılacak konularını yazdırırlardı. Sinema yazılarını,yorum köşelerine taşıyan ilk yazarımız da yine Mapolar’dır.

Kitap Sarayı:
Mapolar, 2 Şubat 1959 yılında Lefkoşadaki büyük banana ambarlarını kiralayıp, mükemmel bir kitapçı dükkanı olabilmesi için çok paralar harcayarak büyük “Kitap Sarayını” açtı. Kitap Sarayı Lefkoşa’da sanatçıların, kültür adamlarının uğrak yeri olan kitabevlerinden birisiydi. Kıbrıs’ın düşünce platformu’ydu. Yeni yayınlanan Kıbrıslı Türk sanatçılarının eserlerini her zaman vitrinde sergilerdi.

Ödülleri:
- “Basın Günü Plaketi” sahibidir. 25 Aralık 1983’de KKTC’nin ilan edilmesiyle temel hak ve özgürlüklerin korunup yaşatılmasında göstermiş olduğu uğraşlar için, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilmiştir.
- “Basın Özel Hizmet Ödülü” sahibidir. 1985’de Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilmiştir. (Mapolar, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti İlk Kurucu Başkanı’dır.)
- Yazın yaşamının “50. Yılı Plaketi” sahibidir. 1985’de Kıbrıs Postası Gazetesi tarafından verilmiştir.
- Lefkoşa Kültür ve Sanat şenliğinin “Onur Sanatcısı Ödülü” sahibidir. Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından verilmiştir.
- “Kültür-Sanat Hizmet Ödülü” sahibidir. 1985’de KKTC Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından verilmiştir.
- “Hizmet Ödülü” sahibidir. 1989 (Ölümünden hemen sonra) Lefkoşa Türk Belediye Tiyatrosu tarafından, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla ailesine verilmiştir.
- “Vefa Ödülü” sahibidir. 13 Mayıs 2016’da (Ölümünden sonra) Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Ali Nesim Edebiyat Ödüllerin’de ailesine verilmiştir.  

Ölümü:

5 Mart 1989 tarihinde 70 yaşında Lefkoşa’da hayata gözlerini yumdu.


Copyright © MERT MAPOLAR® Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlık Hizmetleri - KKTC, All rights reserved.

Hikmet Afif Mapolar Biyografisi,
'Kaynak: MERT MAPOLAR® Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlık Hizmetleri - KKTC / www.mertmapolar.com' gösterilmesi halinde kullanılabilinir.
GENEL KATILIMCI KURALLARI:
Etkinlik Salonlarına Video Kayıt Cihazı Getirmek, Görüntü - Ses Kaydı Yapmak, Fotoğraf Çekmek Yasaktır. Katılımcılar Yazarak İstedikleri Notu Alabilir. (Basın Mensupları Önceden İzin Almak Kaydıyla Seminerin Belli Yerlerinde Görüntü Alabilirler.)
Tüm Programların İçeriği ve Tüm Hakları MERT MAPOLAR® Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlık Hizmetleri'ne Aittir. Başkaları Tarafından Verilemez ya da Pazarlanamaz.

Detaylı bilgi için lütfen
iletişime geçiniz.
BelarusianCzechEnglishFinnishGermanGreekRussianSlovenianTurkishUkrainian

√ Supported by
Special Interest Tourism Development Project | SUNISLAND® Turizm | KITSAB Sicil No. 231/2000

Mert Mapolar Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlık Hizmetleri - Bir SUNISLAND
® İşletmeleri Şti. Ltd. Kuruluşudur.
© MERT MAPOLAR Resmi Sitesidir. | Her hakkı saklıdır. | All rights reserved.
Designed By SUNISLAND
® Group